Engagera dig i valrörelsen

Är du medlem i Miljöpartiet? Vill du hjälpa till att sprida vår politik? Varmt välkommen! Alla insatser, stora som små, är uppskattade, och ju fler vi är som hjälper varandra desto bättre.

Vad är du intresserad av att göra eller hjälpa till med? Fyll gärna i vår intresseanmälan så kan vi höra av oss när det är kampanjer på gång. (vi hade en i våras också – det går bra att fylla i igen).

På nätet

Hjälp oss att gilla, dela och kommentera gröna artiklar. Det går att göra så liten eller stor insats som en vill. Läs mer på sidan om att stödja Miljöpartiet på sociala medier.

Ett bra tips för dig som är medlem är grupperna Gröna Nätsupportrar (hela landet) eller Gröna Nätsupportrar Uppsala län. Där delar vi artiklar som kan behöva fler stöd.

Med MP-märke eller tröja

Visa vad du tycker! Vi har MP-pins och klistermärken. I valstugan kommer det också gå att göra egna pins. Vill du eller ni ha något mer avancerat märke, kontakta materialansvarig Hans Wennberg.

Vi har också T-shirts i ekologisk bomull och joggingtröjor i syntetmaterial. Ett enkelt sätt att visa ditt stöd för MP i vardagen eller motionsspåret. Om du är med på kampanj får du en T-shirt, och om du är med på något motionslopp kan du få en funktionströja.

I valstugan

Är du intresserad att stå i valstugan? För detta behöver du gå vår valstugeutbildning. Den tar ca 2 timmar, och ordnas 9/8 och 18/8. Läs mer och anmäl dig, eller kontakta Andrea Byding.

Om du gått utbildningen kan du sen fylla i pass på vårt schema för valstugan. Valstugan är öppen från 11/8, och har öppet vardagar 10-19, lördagar 10-19 och söndagar 11-16.

Kampanjer

Miljöpartiets ska finnas runt omkring i hela länet, inte bara i valstugan i Uppsala. Vill du vara med på någon kampanj? Här kommer publiceras olika kampanjer vi gärna skulle vara fler på.

Aktuella kampanjer

Dag
Från
Till
Tillställning
Plats
Kommentar
Kontakt
flygbladstationen, Knivstaåterkommer om dag
flygbladCoop RinggatanPer Eric
flygbladUppsala, ICA Maxi
affischering
#N/A#N/A#N/A
#N/A#N/A#N/A#N/A

Fler aktiviteter kommer regelbundet – fyll i intresseanmälan så får du e-post.

Kan du vara med på någon av dessa? Fyll i anmälan till kampanj eller hör av dig till kampanjansvarig Per Eric Rosén. Vill du veta direkt när fler kampanjer kommer? Fyll i vår intresseanmälan om att bli aktiv i valrörelsen.

Hitta på en kampanj

Har du några egna idéer vad man kan göra? Något motionslopp vi borde synas vid, någon badstrand att dela ut saft och goda idéer på, eller något helt annat?

Hör av dig till kampanjansvarig Per Eric Rosén eller diskutera i Gröna Valarbetare (sen nedan). Kansliet kan hjälpa till på olika sätt, till exempel med trycksaker och social medier. Det finns också två elektriska valcyklar med stora vepor som kan användas som ”rullande valstuga”.

Läs vår guide till att göra kampanjer, och skicka in ditt förslag om kampanj om du vill att den ska synas här i kalendariet.

Exempel på kampanjer

 • dela ut flygblad vid din lokala butik
 • bjuda tågresenärer på kaffe och ”tack för att du åker kollektivt”
 • bjuda på popcorn och gröna tankar vid utomhusbio
 • knacka dörr i grannskapet
 • ta en valcykel och dela ut saft och klimat- och vattenflygblad på närmaste badstrand
 • vara med på motionslopp (MP bjuder på funktionströja
 • vara med på mottagning för nya studenter

Praktiska insatser

Det finns en hel del att göra utöver att prata med väljare. Bland annat vill vi gärna ha hjälp med

 • sätta upp valaffischer: kontakta affischansvarig Erik Apel.
 • snickra rekvisita till valstugan
 • cykla eller transportera valcyklar till de ställen där den behövs

Fyll i intresseanmälan (se överst på sidan) och berätta vad du är intresserad av.

Håll koll på valaffischer

En enkel uppgift: Om du ser en valaffisch som är skadad, ordna till den eller säg till affischansvarig Erik Apel.

Låna ut saker

Vi skulle kunna ha god nytta av både praktiska saker, och ”rekvisita” till valstugan och kampanjer. Bland annat

 • modelltåg (skala HO eller något annat) till valstugan
 • ett tombolahjul
 • garage / förråd för en eller två valcyklar, gärna nära vårt kansli på Bangårdsgatan i Uppsala
 • el-lastcyklar, el- och biogasbilar för att köra runt material

Har du något sådant? Hör av dig till Per Eric Rosén.

På valdagen

På valdagen brukar representanter för partierna stå utanför vallokaler och dela ut valsedlar. Ingen valkampanj ska bedrivas på valdagen, så du behöver inte kunna svara på politiska frågor. Däremot ingår att titta till någon gång att det finns MP-valsedlar kvar. Det kan också behövas frivilliga för att cykla / köra ut mat och fika till de som står långa pass i valstugan (vi försöker dela på uppdragen, men kanske blir det några längre pass ändå).

Mer information om detta kommer när vi närmar oss valdagen.

Träffa andra i partiet

Det är ofta roligare att kampanja tillsammans. Vi har två forum Uppsala län och Uppsala kommun på MP:s medlemsforum. Om du använder Facebook finns gruppen Gröna valarbetare där vi diskuterar aktiviteter och kan driva valkampanj tillsammans med.

Grön valbar – mötesplats under valrörelsen

Från 20 augusti kommer Miljöpartiet också finnas på ”Grön Valbar” kl 18:00 – 20:00 varje måndag – torsdag på Scandic Hotell, Dragarbrunnsgatan. Här kan du träffa andra medlemmar, aktivister och kandidater. Det kommer finnas teman varje kväll där vi ibland har panelsamtal med gäster utifrån.

Valkansliet

Vi som jobbar med uppsalaval.nu är valkansliet i Uppsala, som arbetar på uppdrag av Miljöpartiet i Uppsala län och kommun. Kontakta gärna oss om du undrar något.