Gunnel Bergman

Regionfullmäktige
södra listan

Därför är jag miljöpartist
Jag var partilös tills jag röstade på och sedan anslöt mig till Miljöpartiet. Grön ideologi, som den sammanfattas i de tre grundpelarna, motsvarar mitt sätt att se på naturen, på världen och dess invånare, på nuet och framtiden.

Tre frågor jag brinner extra mycket för

  1. Hälsa för kropp och själ.
    Det innebär för mig möjlighet till kulturupplevelser och dito aktiviteter likaväl som förenings- och friluftsliv, motion och bra mat.
  2. Hållbart samhällsbyggande.
    Skapa ett samhälle som är planerat för att främja hälsa och livskvalitet, tillgänglighet, mångfald och kulturutbyte, levande stad och levande landsbygd, Gott om plats för sol och grönt även i staden. Planera för hållbara transporter. Bygga klimatsmart med miljömässigt hållbara material.
  3. Hållbart företagande.
    Främja och stödja dem som med nytänkande och innovationer bidrar till klimatomställningen, de som har en genomtänkt och fungerande miljöstrategi, de som har ett globalt miljö- och rättvisetänk och socialt hållbar personalpolitik.

Det här gör jag för att koppla av
Eftersom så ofta gör flera saker samtidigt har jag börjat dels träna på att göra en sak i taget, dels öva mig i att göra ingenting. Det kan t.ex. innebära att jag nu under vår och sommar sitter alldeles stilla i trädgården en stund och bara lyssnar på fågelsången, eller vintertid att jag sitter i soffan med en spinnande katt i knät som jag klappar. Ett livligt dansfusionpass på Friskis & Svettis är för mig mycket mer avstressande än det kanske låter som.

Avkopplande är också kravlöst musicerande med vänner.

Mer om våra frågor