Lars Friberg

Kommunlistan, Uppsala, plats 3

Därför är jag miljöpartist
Jag tror på solidaritet och på allas vårt ansvar att ta hand om varandra och vår planet. Jag vill bidra till att forma en hållbar framtid, därför är det självklart för mig att vara Miljöpartist.

Tre frågor jag brinner extra mycket för

  1. Klimatet
    Jag har arbetat med klimat- och energifrågor hela mitt professionella liv i flera olika länder, för miljörörelsen, som forskare, som diplomat och som myndighetsexpert och nu i riksdagen som politisk tjänsteperson. Klimatet är det största hotet mot allas vår gemensamma framtid. Vår generation kan och måste göra allt vi kan för att ställa om till ett hållbart, klimatsmart samhälle.
  2. Hållbart stadsbyggande
    Uppsala är mitt i en stor expansion och förändring. Jag vill att Uppsala ska växa hållbart och klimatsmart och ta vara på chansen att i dialog med våra medborgare och tillsammans med våra universitet utforma våra nya stadsdelar så de blir attraktiva, hållbara och klimatsmarta. Både för alla Uppsalabor och som förebilder för resten av världen. Vi behöver skapa praktiska exempel på hur den klimatsmarta framtiden kan se ut.
  3. Uppsala ska bli Sveriges bästa cykelkommun
    Uppsala har en stark tradition av cykling, jag vill bygga vidare på den och fortsätta förbättra cykelinfrastrukturen och cykelkulturen. Inte bara inne i staden utan i hela kommunen och året om. Cykling är bra för klimatet, bra för en levande stad och bra för folkhälsan.

Det här gör jag för att koppla av
Jag har ett stort friluftsintresse och älskar att vara ute i naturen. Segling, kajakpaddling, fjällvandring eller bara en stilla skogspromenad med min familj. Att få fördjupa mig i en bra bok eller ta en solig långfrukost på balkongen med DN är också härlig avkoppling.

Filmer

Mer om våra frågor