Linda Eskilsson

Kommunlistan, Uppsala, plats 2

Därför är jag miljöpartist
Jag gick på högstadiet när jag fick upp ögonen hur skogen runt omkring mig dog av försurning och hur sjöarna blev övergödda. Jag började engagera mig och ställa frågor till lokala politiker. Steget till att själv bli aktiv kom när jag under EU-folkomröstningen träffade flera miljöpartister där jag bodde. Att det skulle bli just miljöpartiet var självklart och är fortfarande självklart för mig. Jag vill vara med och skapa ett hållbart samhälle, ett samhälle där både planeten och vi som bor på den mår bra.

Tre frågor jag brinner extra mycket för

  1. Psykisk hälsa. Vi måste tänka om och bygga ett hållbart samhälle där människor inte bränns ut. Speciellt ungas psykiska hälsa måste få mycket större fokus och vi måste våga prioritera insatser tidigt, redan i förskoleålder.

  2. Förskolan. Det är redan i förskoleålder som barnen börjar sitt sin utbildningsresa. Om barnen ska få en bra start så måste förskolan ha en hög kvalitet. Vi behöver förbättra arbetsmiljön för både barn och personal och då måste vi få en likvärdig förskola där alla barn har rätt att gå i en barngrupp som är i enlighet med skolverkets riktmärken.

  3. Klimat och miljö. Det är grunden för allt. Vi måste skapa ett samhälle där det är enkelt att leva inom de gränser som jorden klarar av.

Det här gör jag för att koppla av
Lyssnar på ljudböcker, tar långa promenader och myser med mina barn.

Filmer

Mer om våra frågor