Niclas Malmberg

Riksdagslistan plats 1

Därför är jag miljöpartist
Jag blev miljöpartist för att hjälpa till i omställningen till ett hållbart samhälle, där vi lever på sätt som inte förstör livsförutsättningarna för oss själva och andra. Miljöpartiet har påverkat politiken i rätt riktning, men ännu är vi inte i mål, därför fortsätter jag mitt politiska engagemang!

Tre frågor jag brinner extra mycket för

  1. Uppgörelsen om 100 procent förnybar el var ett stort steg i rätt riktning, både fossil elproduktion och kärnkraft avvecklas. Men jag vill se långt mer än 100 procent förnybar el! Nu ska vi utöka produktionen så att Sverige kan bidra till att avveckla kolkraft på kontinenten.
  2. Trafikfrågorna har jag haft i fokus från mitt första politiska uppdrag. Då var spårtrafik i Uppsala en väldigt radikal tanke – nu närmar vi oss ett genomförande, och det tänker jag vara med och säkerställa!
  3. Tillgång till grönområden och natur är central för att vi människor ska må bra. Men kunskap om naturen ger dessutom ökad förståelse kring varför den biologiska mångfalden måste bevaras. Att jag under mandatperioden bidragit till att både stärka resurserna till friluftslivsorganisationerna och till insatser för naturvård ser jag därför som några av mina viktigaste politiska insatser.

Det här gör jag för att koppla av
Spelar piano eller vistas i naturen.

Läs mer
Ett förslag per dag de sist 30 dagarna innan valet:
https://www.facebook.com/niclasmalmberg2014/

Filmer

Mer om våra frågor