Rickard Malmström

Kommunlistan, Uppsala, plats 1

Därför är jag miljöpartist
Jag valde Miljöpartiet för att det är det parti som grundar sin politik på vetenskap och beprövad erfarenhet i sitt sätt att bygga samhället i en uppriktig solidaritet med allt nu levande och alla kommande generationer av liv. Att blanda värme och kärlek till allt levande med vetenskaplig metod för att lösa samhällets utmaningar driver mitt politiska engagemang.

Rickard Malmström

Tre frågor jag brinner extra mycket för

  1. Biologisk mångfald – jag känner en grundläggande kärlek till alla livsformer och kan inte bara se på när vi dag efter dag utplånar art efter art. En efter en utplånas arter som utvecklats under 4 miljarder år av kamp för tillvaron för att aldrig mer existera. Min målsättning är att vi ska vårda och skydda naturen med dess biologiska mångfald genom modern naturvård där vi ser naturen som en förutsättning för allt liv och vårt eget välbefinnande och rekreation.
  2. Jämställdhet – Det är förfärligt att en människas möjligheter till en rättvis tillvaro bestäms redan när befruktningen äger rum och könet bestäms, långt innan hen har öppnat sina ögon och enbart för att vi väljer att ha ett samhälle som ger olika förutsättningar för olika grupper av människor. Alla människor ska ha möjlighet att förverkliga sin potential, oavsett könsidentitet om  vi ska få ett samhälle som jag är till freds med.
  3. Folkhälsa/livskvalitet – Varje gång jag ser ett ekonomiskt bokslut i något av kommunens organ så tänker jag att det borde mätas i varje individs lycka och välmående och att detta borde vara de bokslut vi redovisar. För mig är rätten till ett bra liv för alla nu levande och kommande generationer hela grunden för vårt politiska arbete.

Det här gör jag för att koppla av
Konditionsträning i naturen och att bara vistas i naturen med min stjärnfamilj får mig att koppla av och släppa vardagslivet för en stund.

Filmer

Mer om våra frågor